Julemærkemarchen 2020

Futte som startsted for Julemærkemarchen.

Årets Julemærkemarch blev afviklet søndag den 6. december 2020.
Men som alt andet blev den helt anderledes end ellers på grund af Coronasmitten.
For det første blev den ikke afviklet fra Skovskolen i Løvenholmskoven, fordi skolen er under ombygning.
Det var så planlagt, at den skulle starte fra Kulturperronnen i Auning, men det blev også aflyst, fordi man ikke måtte samles indendørs.
Men så havde vi heldigvis Futte, der kunne bruges som blikfang og kontor, og Futte blev opstillet for enden af Kulturperronnen ved de nye jernbaneskinner.

Der var ingen samlet start, den var spredt ud fra kl. 09.30 til 11.30. På startstedet skulle der bæres mundbind, men det måtte straks fjernes, når man var ude på ruten.
Herfra udgik turen mod Pindstrup med afstikkere lidt på kryds og tværs fra Banestien.
Der var 2 ruter at vælge imellem på henholdsvis 5 og 10 km.
Der dukkede 45 marchdeltagere op. Det var 25 færre end sidste år. Men som noget nyt kunne man tilmelde sig en virtuel tur på nettet, og det var der 24, der havde benyttet sig af.
Så overskuddet fra Lions Club Gl. Estrup er stort set det sammen som sidste år.

Ved hjemkomsten var der som sædvanligt fine diplomer til deltagerne, men der var desvære hverken kaffe eller varme drikke på grund af restriktionerne.
På landsplan var den 9.225 deltagere mod 16.524 sidste år. Så Julemærkehjemmene mangler finansering til årets opgaver.

Man holder afstand og bærer mundbind på startstedet.

Marchdeltagere ude på den skønne rute.